Thierry

Een artikel van Thierry, toegevoegd op 15 mei 2020 2 min. lezing

Met de nieuwe regel van minder dan 100 km rond het huis en na 55 dagen opsluiting, besloot ik een "veilig Covid" -weekend door te brengen ... op de Grand Roissy.

Op het menu :

Donderdag ... het is wandelen "Gehuchten & wasplaatsen" een klassieker op Luzarches, de luswandeling laat je kennismaken met de kleine dorpjes waaruit Luzarches bestaat en toont de geografische omvang van de stad met een hoogteverschil en uitzichtpunten die deze wandeling accentueren, nog steeds top + deze route met de app van de PNR.

Vrijdag ... het is een spookdorp : volledig uitgeput door de wandeling van de vorige dag, kies ik ervoor om de RER D te nemen en te ontdekken tenslotte het oude land van Goussainville met de voorzitter van de vereniging van het oude land Philippe Veillard.

Zaterdag ... het is yum-yum : nul restaurants sinds opsluiting, het was tijd om te bellen Virginie van het restaurant "Le Vivier de la Mer" in Roissy om te bestellen (in click & collect) en met vrienden een visschotel te delen Voor de maaltijd ga ik naar Aeroville mezelf op de tienkamp voorzien van een reparatieset voor de zondagse fietstocht. Ik stop ook bij Auchan, ze hebben echt een grote wijnafdeling om de maaltijd te begeleiden. Keer terug naar Roissy Village om de foto's van de Allée du Verger keer op keer te bewonderenOrigins fototentoonstelling.

Zondag… het is een fietstocht : fit voor de dag, ik begin ermee de fietslus van Luzarches waarmee u de abdij van Royaumont kunt ontdekken en door pittoreske dorpjes kunt rijden. Toegang is heel eenvoudig vanaf Paris Gare du Nord


Blijf op de hoogte van onze brieven, voor de volgende weekenden bieden we u andere uitje-ideeën (Ecouen, Mesnil Amelot, Gressy Archéa in Louvres ...) op Grand Roissy. en op de Val d'Oise met Myballad-tool