Een artikel van Adrien, toegevoegd op 20 oktober 2020 2 min. lezing

Een terugkerend thema in het gebied van Grand Roissy: het behoud van bijen

Na de inzet van de gemeente Roissy-en-France in het nationale programma "Bee, Sentinel of the environment" en de installatie van 8 bijenkorven achter de kerkpresenteerde het VVV-kantoor in 2014 de fototentoonstelling "Le Peuple des Abeilles" over de methoden van bijenteelt in de wereld.

Sindsdien wilden we nog verder gaan in onze steun voor dit milieuprobleem van het behoud van bijen. en op zijn beurt bezig met een ecologische benadering door een imker te sponsoren in Fleurines, in het regionale natuurpark Oise-Pays de France met het imkersnetwerk " Een dak voor de bijen".

Na twee jaar sponsoring hebben we de beslissing genomen om ons opnieuw te concentreren op het gebied van Grand Roissy door twee lokale imkers te sponsoren: Rundvlees.

Vandaag verkopen we in onze 3 kantoren in Roissy, Luzarches en Ecouen de verschillende soorten honing geoogst door Frantz en Olivier, gegarandeerd oorsprong Frankrijk en 100% natuurlijk.

Beeflow: wie zijn dat?

Beeflow is in 2011 opgericht door Frantz en Olivier, 2 imkers, en ligt in Mareil in Frankrijk, op slechts 6 km van Luzarches, in het regionale natuurpark Oise-Pays de France. Zich bewust van de dringende noodzaak om zowel bijen als het milieu te beschermen, investeren de 2 co-managers van Beeflow ook in de Bird Protection League door elk jaar 1% van hun jaarlijkse omzet te schenken.

Beeflow produceert honing die aan een maximum van de biologische labelcriteria voldoet, maar het blijft complex om te voorkomen dat bijen gaan foerageren in behandelde velden, die nog talrijk zijn in de Val d'Oise.

Met deze sponsoring willen we deze lokale imkers ondersteunen die bij hun activiteit betrokken zijn en hen zo in staat stellen hun bijenstal te behouden en te ontwikkelen.