Een artikel van Chloé, toegevoegd op 14 september 2021 2 min. lezing

Om de Europese Open Monumentendagen in Luzarches in te luiden, nodigen wij u uit om vanaf vrijdag 17 september om 20 uur met ons mee te doen. Zo kun je jezelf van een muzikale noot ontdoen met het concert van het saxofoonkwintet van de Republikeinse Garde. Dit uitzonderlijke evenement vindt plaats in de prachtige kerk Saint Côme en Saint Damien. Op het programma: de mooiste thema's klassiek en jazz.

Voor de vorming van het kwintet

Historisch gezien dankt het saxofoonkwintet van de Republikeinse Garde zijn oprichting in 1928 aan Marcel Mule (solist bij de Music of the Guard) in de vorm van een kwartet. Deze laatste krijgt vanaf zijn eerste hoorzitting publieke goedkeuring. Met zo'n personage aan het hoofd wordt het repertoire dus gediversifieerd met transcripties en arrangementen die speciaal voor deze formatie zijn geschreven. Bovendien zal dit veel componisten aanmoedigen om speciaal voor het kwartet te componeren, zoals Alexandre Glazounov, Florent Schmitt en meer recentelijk Roger Boutry.
Deze kleine, hechte groep muzikanten werkt onvermoeibaar om haar reputatie te vergroten. Hij reist door Frankrijk door zijn regio's, treedt op in het buitenland: België, Zwitserland, Verenigde Staten, Canada en Japan. Evenzo dragen radio, televisie en zelfs de geproduceerde platen bij aan zijn bekendheid.

beruchte muzikanten

Na Marcel Mule neemt Michel Nouaux de fakkel over. Vervolgens is het André Beun die er een vijfde instrumentalist aan toevoegt: het kwintet was geboren. Het is momenteel samengesteld uit muzikanten van de saxofoonbalie van het harmonieorkest van de Republikeinse Garde. Echte eclectische muzikanten, ze hebben allemaal de eerste prijs gewonnen aan het Conservatoire Supérieur de Musique in Parijs. Van klassieke muziek tot hedendaagse muziek of jazz, onze muzikanten pakken een breed scala aan genres aan. Voor meer informatie over het kwintet, klik op hier.

Vind onze selectie kalender van evenementen ter gelegenheid van de EHD, hier. U kunt ook raadplegen onze PDF.

praktische informatie

  • Datum : vrijdag 17 september 2021
  • rooster : van 20u30 tot 22u
  • plaats : Kerk van Saint Côme en Saint Damien
  • Adres : 2 rue François de Ganay, 95270 Luzarches
  • GRATIS, Binnen de limiet van beschikbare plaatsen
  • Boeking : VERPLICHT - 01.34.09.98.48 of luzarches@grand-roissy-tourisme.com
  • COVID-19-informatie : Verplichte gezondheidspas