Een artikel van Chloé, toegevoegd op 14 september 2021 4 min. lezing

Ter gelegenheid van de Europese Open Monumentendagen nodigt het Maison de l'Environnement op de luchthaven u uit om Parijs - Roissy CDG te ontdekken op zaterdag 18 en zondag 19 september. Met twee afvaarten per dag en veel activiteiten zal het programma rijk zijn!

Een waar symbool van de internationalisering van ons grondgebied, het is het eerste multimodale kruispunt in continentaal Europa. Evenzo is het de leidende Europese luchthaven in termen van luchthavencapaciteit en de tweede in termen van passagiersverkeer. Het ligt 25 kilometer ten noorden van Parijs en beslaat 3 hectare, of meer dan de helft van het grondgebied van Roissy.

Tijdens deze twee dagen profiteert u dus van twee afvaarten om deze technologische reus te ontdekken. De eerste is om 9 uur en de tweede om 30 uur. Het bezoek wordt gebracht door piloten en luchtvaartprofessionals die hun ervaring en passie delen.

Een nieuwe route om de luchthaven Roissy-CDG op een andere manier te ontdekken

Wat kunt u tijdens dit bezoek verwachten? Allereerst krijgt u een presentatie van de groep Aéroports de Paris. Evenzo geven onze sprekers u uitleg over de rol van het platform. Deze twee aspecten komen aan bod in een auditorium in het Maison de l'Environnement. Daarna nodigen we jullie allemaal uit om in de bus te stappen. De route biedt een overzicht van de verschillende faciliteiten en de beroepen die daar worden uitgeoefend. Het bezoek brengt u eerst naar het onderhoudsgebied. Vervolgens ga je naar de vrachtzone (meer dan 2 miljard ton vracht per jaar) en vervolgens naar de terminals (meer dan 60 miljoen passagiers). Bovendien krijgt u de gelegenheid om de zakenwijk Roissypôle te ontdekken.

Ten slotte ontdek je de technische ruimtes en ten slotte de verkeerstorens. U krijgt dus de kans om getuige te zijn van een start of een landing, aangezien deze elke 30 seconden worden gedaan. Houd er rekening mee dat de luchthaven 1500 landingen en starts per dag heeft! Voor meer informatie over ADP's Environment Houses, klik op hier. Aan het einde van het bezoek heeft u toegang tot hun terras met een adembenemend uitzicht op de hellingen. De mogelijkheid om foto's en souvenirfoto's te maken met de Concorde.

Veel activiteiten in het Maison de l'Environnement dit weekend

Het hele weekend worden er verschillende activiteiten aangeboden in de ruimtes van het Maison de l'Environnement:

 • Vluchtsimulatoren (registratie ter plaatse) worden aangeboden door de vereniging DécouvAIRte. Zo kun je dankzij verschillende simulatoren (cockpit, dashboard, verkeerstoren en virtual reality) aan de slag met piloten. Een kans voor jong en oud om zich onder te dompelen in de wereld van het piloten. Evenzo wordt informatie over de luchtvaartberoepen aangeboden.
 • Escape Game: “Een reis naar Olympus”, een digitale speurtocht tegen een achtergrond van Duurzame Ontwikkeling. Wij nodigen u uit om uw mobiele telefoon mee te nemen.
 • Tentoonstelling: Vrouwen in de luchtvaart. Ontmoet deze vrouwen die de geschiedenis van de luchtvaart hebben gemarkeerd. Kun jij na dit bezoek de quiz beantwoorden?

Vind onze selectie kalender van evenementen ter gelegenheid van de EHD, hier. U kunt ook raadplegen onze PDF.

praktische informatie

 • Data : zaterdag 18 en zondag 19 september
 • vertrektijden : bezoek van 9u30 tot 11u30, daarna van 14u tot 16u
 • Boeking : VERPLICHT in het Maison de l'Environnement - 01 48 64 63 82 - visitecdg@adp.fr 
 • Vertrekadres : Huis van het milieu en duurzame ontwikkeling op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle, Rue Louis Couhé - 93290 Tremblay-en-France 
 • tarief : Gratis, bij registratie
 • Beperkte plaatsen (groep van maximaal 50 personen)
 • Datum : vrijdag 17 september 2021
 • rooster : van 20u30 tot 22u
 • COVID-19-informatie : Verplichte gezondheidspas