Een artikel van Chloé, toegevoegd op 14 september 2021 3 min. lezing

Ter gelegenheid van de JEP (European Heritage Days), biedt het grondgebied van Grand Roissy u tal van activiteiten om dit weekend te ontdekken. Zo zullen Roissy-en-France en Le Mesnil-Amelot op zaterdag 18 en zondag 19 september in het teken staan ​​van dit speciale evenement. Deze twee wandelingen, getiteld "Around a World in 80 minutes", nodigen u uit om te genieten van een moment van delen en ontdekken rond verschillende kunsten. Op het programma: zang, muziek, dans of zelfs theater.

voor deze twee dagen zijn de twee wandelingen ontworpen door de Vallei Theater. Deze werden ondersteund door ons Grand Roissy Tourist Office en de Roissy Pays de France Agglomeration Community.

"Aan de rand van de tijd": een synergie tussen verleden en heden voor EHD's

Allereerst nodigen wij u uit om op zaterdag 18 september met ons mee te doen in Roissy-en-France. Ontdek inderdaad "Aan de rand van de tijd" en kom tijdens een toeristische wandeling een moment van cultuur ontdoen. Een echte artistieke wandeling die ons erfgoed in de kijker zet, deze derde editie nodigt u uit voor een zeer originele wandeling. Ontdek de verschillende gezichten van Roissy: het charmante dorp van Roissy, het hart van de agglomeratie van Roissy, maar ook het land van de geschiedenis van Roissy. Dus, van de oranjerie tot de kerk, van de overblijfselen van het kasteel tot het stadhuispark of zelfs de paden van de internationale golfbaan tot de familietuinen, er zijn veel bezienswaardigheden in onze stad. Deze haltes worden onderbroken door tal van activiteiten. Tot slot, om dit moment van gezelligheid optimaal te vieren, bieden we je aan het einde van de cursus een drankje aan in overeenstemming met de sanitaire regels (sanitairpasje vereist). Alle details van het evenement zijn te vinden ici.

Praktische informatie:

 • Duur : 2u - niet meer dan 5 km
 • Doel : wandelaars en familieleden
 • 3 vertrektijden : 14u, 15u of 16u in het Cultureel Centrum Orangerie
 • Vertrekadres : 6 allée du Verger, 95700 Roissy-en-France
 • Prijs : vrij
 • Boeking : VERPLICHT
 • Contacten : letourdunmonde@theatredelavallee.fr / 06.38.47.70.69 / OT Grand Roissy: 01.34.29.43.14
 • COVID-19-informatie : Verplichte gezondheidspas voor het glas vriendschap

"De olifantentuin": een artistieke wandeling in contact met Moeder Natuur

Vervolgens is het op zondag 19 de beurt aan het dorp Le Mesnil-Amelot om met u te feesten. Daarom nodigen we je uit om met ons mee te gaan naar het gemeentehuis om de wandeling genaamd "de olifantentuin" te beginnen. Laat je leiden door het bijzondere park waar je verrast wordt door een rode olifant waaraan een acteur een verrassend eerbetoon brengt. Evenzo, veel plezier bij het kijken naar een ongewoon spelletje jeu de boules. Zang, dans en muziek zullen ook uw wandeling op het platteland en in het hart van de kerk accentueren. Net als in Roissy-en-France wordt aan het einde van de cursus een drankje van vriendschap aangeboden (gezondheidspas vereist). Alle details zijn te vinden hier.

Vind onze selectie kalender van evenementen ter gelegenheid van de EHD, hier. U kunt ook raadplegen onze PDF.

Praktische informatie:

 • Duur : 2u - niet meer dan 3 km
 • Doel : wandelaars en familieleden
 • 3 vertrektijden : 14u, 15u of 16u in het gemeentehuis van Le Mesnil-Amelot
 • Vertrekadres : 2 Rue du Chapeau, 77990 Le Mesnil-Amelot
 • Prijs : vrij
 • Boeking : VERPLICHT
 • Contacten : letourdunmonde@theatredelavallee.fr / 06.38.47.70.69 / OT Grand Roissy: 01.34.29.43.14
 • COVID-19-informatie : Verplichte gezondheidspas voor het glas vriendschap