Een artikel van Laetitia, toegevoegd op 11 oktober 2021 2 min. lezing

Op 1 oktober 2021 ontmoette Gabriel Attal lokale gekozen functionarissen. Het doel was om het toekomstige station voor lijn 17 van de Grand Paris Express te bespreken.

Gabriel Attal en visite sur le territoire du Grand Roissy
Gabriel Attal op bezoek bij Gonesse

Verenigingen voor de verdediging van landbouwgronden hebben afgelopen september beroep aangetekend om de werkzaamheden aan metro 17 op te schorten. De uitspraak van de rechtbank hierover is nog niet genomen. De regeringswoordvoerder maakte dan ook gebruik van dit bezoek om zijn bereidheid om deze site te onderhouden te bevestigen.

“Zelfs als er een schorsing zou zijn, zou dat alleen om formele redenen zijn en niet om inhoudelijke redenen, dus het zou alleen maar voor wat vertraging zorgen. Ik herbevestig de wil van de staat om verder te gaan', verzekerde de regeringswoordvoerder.

Tracé du Grand Paris Express
Kaart van het Grand Paris Express-netwerk

Deze woorden stelden de gekozen functionarissen van Val d'Oise gerust. De ontwikkeling van dit gebied, dat niet ver van de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs ligt, lijkt voor hen van essentieel belang om het gebied te ontsluiten en banen te creëren.

Op de in totaal 400 hectare wil het Rijk 700 hectare grond in beredeneerde landbouw behouden. Daarnaast wil de implementatie van deze nieuwe lijn de bewoners aanmoedigen om hun voertuigen minder te gebruiken op het vlak van ecologische impact.

Het volledige artikel van Le Parisien is te vinden ici. Wij nodigen u ook uit om onze pagina te raadplegen praktische gids gewijd aan de luchthaven van Parijs CDG. Dit zal u toelaten om de bereikbaarheid per vervoer te kennen.