Een artikel van Laetitia, toegevoegd op 12 januari 2022 3 min. lezing

Dit artikel is gebaseerd op een studie over zakelijk toerisme uitgevoerd door Promosalons op verzoek van " Copil congressen en beurzen .

De resultaten geven dat aan beurzen in Europa vallen op omdat ze de apparatuur hebben om beurzen van wereldklasse te organiseren.

Aan de andere kant merken we dat de totale aanwezigheid is niet gecorreleerd met de tentoonstellingsruimte. Een site als de Porte de Versailles (de kleinste van het panel) registreerde de meeste bezoekers vóór de crisis.

De laatste vertraagde beurzen van maart 2020 tot september 2021. De landbouwbeurs van Parijs 2020 bijvoorbeeld sloot op 1er Maart, vóór zijn termijn.

Caractéristiques des principales places d’accueil de salons en Europe
Kenmerken van de belangrijkste beurzen in Europa

De prioriteit: optimale bereikbaarheid

Om de stroom van exposanten en bezoekers op te vangen, is toegankelijkheid een essentieel criterium geworden.

De creatie van de lijn 17 in Parijs zal toestaan Villepinte-park om nog competitiever te zijn ; door de problemen van de RER B (momenteel de belangrijkste dienst vanuit Parijs en CDG luchthaven).

De impact van de gezondheidscrisis

In 2020 was het aantal toeristen dat om professionele redenen kwam gedeeld door 3 vergeleken met 2019 ; met 5 miljoen verblijven et 18,9 miljoen overnachtingen. De economische voordelen worden geschat op 2,2 miljard euro. Bovendien, 77 % van de zakentoeristen was Frans.

De gezondheidscrisis heeft geleid tot een wijziging van het gedrag van zakelijke klanten. de veralgemening van telewerken en het gebruik van hulpmiddelen voor videoconferenties tijd en geld besparen voor bedrijven.

Deze oplossingen zijn onderdeel van een dieper thema: ecologische transitie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit onderwerp is nu immers bepalend voor bedrijven die moeten verhuizen, vooral internationaal.

Sinds de gezondheidscrisis hebben we ook gezien: steeds meer hybride of "phygital" salon ; dat wil zeggen met deelnemers die "fysiek" naar het evenement komen en anderen die op afstand deelnemen dankzij een videoconferentieplatform.

Een geleidelijke hervatting van beurzen

Deze studie toont aan dat de activiteit langzaam aantrekt, voornamelijk gedreven door Europese klanten. Het is echter meer dan ooit nodig voor Franse salons om onderscheiden van de internationale concurrentie duren.

Om exposanten en bezoekers "in persoon" te brengen, moeten de organisatoren van Franse tentoonstellingen daarom offertes op maat aanbieden precies overeenkomen met de verwachtingen, behoeften en beperkingen van het publiek.

Zakelijk toerisme in Grand Roissy

Met meer dan 200 vergader- en seminarruimten en gemakkelijke toegang dankzij de internationale luchthaven Parijs-Charles De Gaulle en het TGV-station; de Grand Roissy is een zakelijke bestemming bij uitstek voor wie op zoek is naar kwaliteit en functionaliteit!

Neem voor meer informatie contact op met onze Medewerker zakelijk toerisme: Tariana CARVALHO per e-mail naar het volgende adres: tcarvalho@ville-roissy95.fr of telefonisch op 01 34 29 43 40 of 07 66 30 26 86.