Een artikel van Laetitia, toegevoegd op 27 september 2022 2 min. lezing

De 3e editie van het middeleeuwse festival van Luzarches vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022.

La Médiévale de Luzarches
Poster van De Middeleeuwen in Luzarches

Ontdek het middeleeuwse stadje Luzarches

Het programma: ridders, valkeniers, kooplieden en minstrelen terug keren naar Luzarches ter gelegenheid van de Middeleeuwen. Profiteer van dit weekend om de ridderlijkheidstoernooien te ontdekken; het middeleeuwse kamp; zwaardgevechten; Keltische spellen; de jongleurs… Kom ook naar het concert van liedjes en muziek uit het oude Europa le Zaterdagavond 8 oktober à Kerk Saint-Côme-Saint-Damien.

Programme Médiévale Luzarches
Middeleeuws programma in Luzarches

Entreekosten vanaf € 2 voor volwassenen en gratis voor kinderen onder de 18.

Een stukje geschiedenis over Luzarches

Vanaf de vroege middeleeuwen, de naam van Luzarches dan "Lusarca", blijkt uit de vonnissen. koninklijk bezit, “Lusarca” maakt deel uit van het graafschap Clermont en heeft een parochiekerk. De eerste heer van de stad is Renaud, graaf van Clermont. Door de eeuwen heen zal "Lusarca" vaak twee heren kennen: die van kasteel van En-Haut (kasteel van St Côme) en van kasteel van En-Bas (kasteel van La Motte).

Plan Médiévale Luzarches
Kaart van La Medievale in Luzarches

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het gemeentehuis van Luzarches op 06 81 92 04 82 of per e-mail op: mairiedeluzarches@luzarches.net.