Een artikel van Chloé, toegevoegd op 22 november 2022 2 min. lezing

Tic tac, je hebt nog maar 5 dagen, tot zondag 27 november, om de tentoonstelling in het Archéa Museum in Louvres te ontdekken.

Om het 10-jarig bestaan ​​te vieren, het archeologisch museum ARCHEA in Louvres heeft u zijn nieuwe tentoonstelling aangeboden die deze zondag eindigt. Kom en ontdek de verschillende facetten van innovatie met ARCHEA'LAB. Van het tactiele model tot de virtuele tentoonstelling, van ongekend wetenschappelijk onderzoek tot de 3D-modellering van de Orville-site, betreed de fabriek van het museum.

Sinds de opening in 2010 ARCHEA is een plek waar methodologische, technologische en digitale innovaties worden gebruikt om de collecties te versterken. Daarnaast is het belang om kennis over te dragen en de bezoekervaring te vernieuwen. Zo kunt u een selectie van oplossingen ontdekken die representatief zijn voor zijn knowhow.

Wat ontdek je in deze tentoonstelling? Allereerst wordt de bezoeker welkom geheten door ARCHEazity, de robotmascotte van het museum, speciaal gemaakt voor de tentoonstelling. Dankzij tactiele modellen, hologrammen en digitale projecties kunnen kinderen en volwassenen langs een verrassende route op een leuke en aantrekkelijke manier historische plekken ontdekken. Maak een virtuele sprong in Orville Castle! Profiteer van de 3D-modellering en begin aan een spannende schattenjacht met een virtual reality-headset.

Vind alle volgende activiteiten bij Archéa:

  • 3D-printdemonstraties,
  • 3D-weergave van de bezetting van de archeologische site van Orville,
  • hologrammen
  • spel met een virtual reality-headset,
  • een interactief wetenschappelijk onderzoek onder de microscoop op potscherven en zetmeelkorrels
  • een virtuele rondleiding door de oude tentoonstelling “Mammoet, portret van een verdwenen reus”…

…maar ook inventieve en manipulatiegerichte herstelapparaten:

  • een Gallo-Romeinse villa naar model te bouwen,
  • een skelet in slechte staat met te herkennen pathologieën!

Vind alle informatie door te klikken hier.