Een artikel van Chloé, toegevoegd op 05 december 2022 3 min. lezing

Gesloten sinds 30 maart 2020 vanwege de COVID-19-pandemie, gaat de laatste luchthaventerminal die nog gesloten was officieel weer open: Terminal 1. Inderdaad, op zaterdag 3 december vond de officiële heropeningsceremonie plaats met belangrijke nieuwigheden.

Na enkele maanden van moderniseringswerkzaamheden werden bezoekers getrakteerd op de onthulling van een gloednieuwe passagiersreis, die volledig beantwoordt aan de eisen van kwaliteit van dienstverlening en gastvrijheid. 

Zo onderscheidt laatstgenoemde zich door de modernisering van het centrale lichaam (marmeren bekleding op de vloer, gedigitaliseerde bewegwijzering, verandering van lichtpunten naar led, nieuwe smartiseringsapparatuur). Daarnaast is er een gloednieuwe internationale passagiersroute met als aankomstpunt een nieuwe boarding lounge van 5 m². 

De creatie van deze nieuwe ruimtes werd mogelijk gemaakt door de verbinding tussen satellieten 1,2, 3 en 1 van terminal XNUMX. Dit is de eerste stap, bedacht en gevalideerd door Paul Andreu tijdens zijn leven. De laatste en ultieme visie ligt in de totale koppeling van de oorspronkelijke zeven satellieten.

Modernisering assen van terminal 1

  • Vereenvoudiging van de cursus : één ingang voor de internationale zone in plaats van vier tunnels, en installatie van zelfinstapapparatuur om het instappen te stroomlijnen. 
  • Volumes creëren : voor en na de screening checkpoints, om de controles te vergemakkelijken, maar ook in de nieuwe boarding lounge. 
  • De vertrekhal, biedt een unieke design- en hospitality-ervaring rond het thema “Paris is a party”.

Nieuwe tentoonstellingen om te ontdekken

  • Des tentoonstellingsruimten geïntegreerd vanaf het ontwerp van de infrastructuur: in de toegangstunnel naar de nieuwe internationale boarding lounge. Ter gelegenheid van de heropening zijn er drie nieuwe tentoonstellingen te ontdekken: 
        - De "ballade" van Parijs (toegangstunnel naar de nieuwe boarding lounge): Jean-François Rauzier biedt een opeenvolgende ontdekking van reproducties van Parijse monumenten en architecturale elementen, waarbij hij de stad Parijs op een surrealistische, ongebruikelijke manier presenteert door foto's en afbeeldingen naast elkaar te plaatsen. 
        -  Archiseerbaar (openbare ruimte, vertrekniveau): fototentoonstelling die hulde brengt aan het werk van Paul Andreu, door middel van het kortstondige werk op zand van een zestigtal architecten. 
        - Parijs, nummers 1 (gereserveerd gebied, satelliet 3, aankomstniveau): foto's gemaakt door Thierry Bouët die door de straten van de twintig arrondissementen van de hoofdstad liep om het nummer 1 van elk van hen te fotograferen.