Een artikel van Chloé, toegevoegd op 03 januari 2023 3 min. lezing

Omdat het toerisme gedreven door de waarden van duurzame ontwikkeling centraal staat, zet het VVV-kantoor zich in 2023 nog meer in voor deze aanpak dankzij nieuwe innovatieve projecten.

In januari komt er een Eklo-hotel

Kom vanaf 30 januari een nieuw hotel ontdekken in onze stad Roissy-en-France : het Eklo Roissy hotel dat 150 kamers zal hebben.

Bent u op zoek naar een goedkoop hotel in Roissy-en-France 10 minuten van Parijs Charles de Gaulle luchthaven in een rustige en groene omgeving? Eklo is het adres dat u nodig heeft voor een verblijf tegen de beste prijs in een vriendelijke sfeer. 

Verankerd in het DNA van Eklo, vormt de milieubenadering de kern van hun waarden. Van constructie tot exploitatie, alles is ontworpen om de milieu-impact van hotels te verminderen. Vind alle stappen die in deze richting zijn genomen door te klikken hier.

Dus als je ecologisch verantwoord wilt reizen, tot eind januari!

Ouverture d'un hôtel Eklo à Roissy en 2022 - TendanceHotellerie

Voorjaar 2023: publicatie van de Guide du Routard Roissy Pays de France

Roissy Développement en de stadsgemeenschap Roissy Pays de France, in samenwerking met VVV-kantoor Grand Roissy, start de creatie van een toeristische gids van het gebied in de Guide du Routard-collectie.

Deze structuur zal een echt instrument zijn om toeristen naar het gebied te lokken, ten voordele van lokale spelers. Onder artistieke leiding van de redacteur zal het de diversiteit van culturele en erfgoedsites en de vele activiteiten die worden aangeboden binnen de 42 gemeenten die deel uitmaken van het grondgebied van Roissy Pays de France presenteren. Aangezien dit een boek is voor zowel reizigers als bewoners, zal het in het Engels en het Frans verschijnen.

Guide du routard 2018 sur la Vallée de la Seine des Yvelines - Yvelines  Tourisme

Eurovélo 3, de vlaggen van de Scandibérique gaan zo beginnen!

Eurovélo3, de Pelgrimsfietsroute, volgt de beroemde Jacobsweg van Noorwegen naar Spanje op doorreis door Parijs. Het is momenteel de langste fietsroute van Frankrijk. Ze kruist elkaar Parijs en Île-de-France. Van de 16 fietsroutes die in Europa op de lijst staan, is de EV3 de enige die in de onmiddellijke nabijheid van een internationale luchthaven loopt: het onmisbare knooppunt van Parijs-Charles de Gaulle.

Van alles wordt gedacht om daar een stap te zetten : De variant op de Mesnil-Amelot laat je genieten accommodatie voor elk budget, evenals een breed scala aan cateringopties​ Verderop biedt de rust van het dorp Gressy accommodatie gelabeld Accueil Vélo, le Landhuis van Gressy. Ten slotte staat een technische tussenstop in Claye-Souilly tot uw beschikking voor het onderhoud van de fietsen voordat u Parijs doorkruist, met drie winkels met grote fietsen- en accessoiresafdelingen: Intersport, Décathlon en Vélo 77.

NB: Het VVV-kantoor van Grand Roissy biedt u pagina's met praktische informatie over deze route ( Van Villeparisis naar Thieux et van Thieux naar Ver sur Launette ).