Een artikel van Chloé, toegevoegd op 03 januari 2023 2 min. lezing

Rugby World Cup 2023: Grand Roissy zal veel toeristen verwelkomen

Van vrijdag 8 september tot en met zaterdag 28 oktober wordt de Rugby World Cup gehouden. Zo zullen er in heel Frankrijk veel wedstrijden worden gehouden, met name in het Stade de France in Saint-Denis en in het Pierre Mauroy-stadion in Lille. De volledige lijst met wedstrijden is te vinden hier.

Veel toeristen zullen deze uitzonderlijke wedstrijd bijwonen en zullen in feite stromen genereren naar het grondgebied van Grand Roissy omdat de supporters in de hotels van ons grondgebied zullen verblijven.

Wil je tijdens de Rugby World Cup in Grand Roissy verblijven? Vind zonder vertraging al ons accommodatieaanbod door te klikken hier.

SAVE THE DATE: je kunt je tickets boeken vanaf 24 januari. Vind alle informatie hier.

Un logo et une identité pour la Coupe du Monde de Rugby 2023 | Rugby World  Cup 2023

Internationale stad van de Franse taal: opening in het voorjaar van 2023!

De Cité internationale de la langue française, waarvan de bezoekroute in het voorjaar van 2023 wordt geopend, wordt een culturele plek en leven volledig gewijd aan de Franse taal en Franstalige culturen. Multidisciplinaire ruimte toegankelijk voor het grootste aantal, het zal verschillende activiteiten articuleren: tijdelijke tentoonstellingen, shows, kunstenaarsresidenties...

Dankzij het uitgebreide restauratieproject dat sinds 2020 is uitgevoerd, zal het koninklijk kasteel van Villers-Cotterêts een echte renaissance beleven om de internationale stad van de Franse taal te worden.

Bobigny: voormalig deportatiestation omgevormd tot gedenkteken

Het voormalige deportatiestation van Bobigny wordt omgevormd tot een “Memorial”. Oorspronkelijk gepland voor 2022, zal deze historische site, omgevormd tot een plaats van herinnering aan de deportatie van Joden uit Frankrijk, uiteindelijk op 18 juli 2023 in Seine-Saint-Denis worden ingehuldigd. Een datum die niet willekeurig is gekozen, aangezien het de 80ste verjaardag markeert van het vertrek van konvooi 57, het eerste konvooi gedeporteerden op weg naar het kamp Auschwitz-Birkenau in Polen.

In 2023, een nieuw podium voor deze plek doordrenkt van geschiedenis. De voormalige spoorwegsite wordt daarom volledig herontwikkeld tot een echte lieu de mémoire met een educatief parcours voor bezoekers.