Een artikel van Chloé, toegevoegd op 10 januari 2023 2 min. lezing

Het Nationaal Museum van de Renaissance – Kasteel van Écouen heeft haar culturele programma voor 2023 onthuld. Vind snel de tentoonstellingen, workshops, bezoeken en andere hoogtepunten voor jong en oud.

Het programma:

 • Geniet tot 6 februari van de tentoonstelling "Le Blason des Temps Nouveaux"
 • Vind in april de tentoonstelling "Antoine Caron, het theater van de geschiedenis" (van 5 april tot 3 juli)
 • 15 april: “Passagi”-concert
 • 13 mei: Museumnacht
 • 4 juni: Familieworkshop “Dans aan het hof”
 • 10 juni: Concert "Catherine de Medici, kracht en muziek"
 • 1 juli: Toon "uitnodiging voor het bal"
 • 2 juli: Familieworkshop “Dans aan het hof”
 • Juli en augustus: zomer in het museum (workshop, theater, muziek, bioscoop)
 • 25 en 26 augustus: Openluchtbioscoop
 • 16 en 17 september: Europese Open Monumentendagen
 • 1 oktober en 3 december: Familieworkshop – workshop graveren
 • Van 21 oktober tot 5 november: Bezoek/workshop “monsters in het museum”
 • 25 november: Concert – carte blanche bij Fuoco Opera

Vind het volledige programma door te klikken hier !

Een renovatieproject van 2023 tot 2027

Dit project, dat wordt toevertrouwd aan Régis Martin, hoofdarchitect van historische monumenten, en dat in de zomer van 2023 van start gaat, heeft betrekking op de binnenplaatsgevels van de drie hoofdgebouwen uit de XNUMXe eeuw en meer in het bijzonder op de dakramen die hun daken sieren. Noodzakelijk vanwege hun staat van verval, vereist hun herstel de installatie van steigers voor elke gevel in opeenvolgende fasen, waardoor het metselwerk kan worden schoongemaakt en de kozijnen en de schoorstenen kunnen worden hersteld. Een deel van de binnenplaats wordt daarom afgesloten voor het publiek, maar het museum blijft gedurende de hele duur van de werken toegankelijk. Een educatieve presentatie van de werking en de evolutie ervan zal worden voorgesteld en bijgewerkt.

Het wandtapijt van David en Batseba bij vertrek

Vanaf eind januari wordt La Tenture de David et Bathsabée, het meesterwerk van het museum, gesloopt om plaats te maken voor La Tenture des Valois, in bruikleen van de Galleria degli Uffizi in Florence voor de tentoonstelling over Antoine Caron. De tien wandtapijten blijven dan in bewaring tot het einde van de werken op de binnenplaats.