Een artikel van Chloé, toegevoegd op 17 januari 2023 3 min. lezing

In januari het Cultureel Centrum Orangerie geeft je een afspraak voor 3 uitzonderlijke shows: het Grand ballet of kyiv, Shades of blue (jazzmuziek) en een humoristische show met Arnaud Ducret.

19 januari: Doornroosje – Grand Ballet de kyiv

Doornroosje van Tsjaikovski en Marius Petipa vertegenwoordigt het hoogtepunt van het klassieke ballet: dans doet zich gelden als een belangrijke kunst. Tsjaikovski's Doornroosje, gechoreografeerd door Marius Petipa naar het verhaal van Perrault en de gebroeders Grimm, is inderdaad een van de meest populaire klassieke balletten. Door de magie van het argument en de virtuositeit van de rollen te combineren, wordt het tegenwoordig door de meeste grote klassieke gezelschappen opgepakt.

Doornroosje is het verhaal van prinses Aurora, begiftigd met alle kwaliteiten van de wereld dankzij de welwillendheid van haar peetmoeders, vriendelijke feeën, maar die de boze fee Carabosse zal veroordelen tot eeuwige slaap voor de dag van zijn zestiende verjaardag. Deze show, met meerdere variaties, karakterdansen en betoverende pas de deux, is een feest voor alle dansliefhebbers. Het is een show voor het hele gezin, jong en oud, een ontroerende en prachtige symfonie van dans, een meesterwerk van klassiek ballet.

https://www.unidivers.fr/wp-content/uploads/2022/09/centre-culturel-lorangerie-roissy-en-france-2022-jeudi-19-janvier-2023-20h00-2023-01-19t2000000100.jpg

Praktische informatie

 • Donderdag 19 januari om 20 uur
 • Duur: 2u30 – 15min pauze
 • Ballet in drie bedrijven van Pjotr ​​Tsjaikovski
 • Contact en reserveringen: 01 34 29 48 59
 • Prijs: zie prijstabel onderaan de pagina

26 januari: Shades of blue – Jazzmuziek

Shades of Blue is een Franse groep bestaande uit vijf professionele muzikanten, virtuozen van zang, saxofoon, gitaar, contrabas en drums. Met zijn oorsprong in de jazzmuziekcultuur, biedt de groep je een reis naar de Roaring Twenties van het swingtijdperk in samenwerking met het Shades of Blue Dance Ensemble, onder leiding van danseres en choreografe Lisa Meyer. Op de live muziek van Shades of Blue zetten de dansers de grote klassiekers van die tijd in beweging zoals "Sing, sing, sing", "Charleston" en "Chattanooga Choo Choo". Shades of Blue, opgericht in 2010, is uitgegroeid tot een referentie op het gebied van evenementen met honderden concerten in prestigieuze instellingen zoals de Louis Vuitton Foundation, het Ministerie van Economische Zaken, het Grand Palais, Christie's...

Praktische informatie

 • Donderdag 26 januari, 20 uur
 • Duur: 1u30 – zonder pauze
 • Contact en reserveringen: 01 34 29 48 59
 • Prijs: zie prijstabel onderaan de pagina

31 januari: Arnaud Ducret – “Dat is het leven”

5 jaar dat Arnaud Ducret niet terug op het podium was gekomen. Het was hem te veel! Na de laatste jaren gewijd aan film en televisie, aan zijn zoon Oscar, aan zijn nieuwe vrouw Claire, lerares paaldansen... Het is met enorm ongeduld dat hij terugkeert om zich in de armen te werpen van zijn eerste liefde: het publiek!
In deze nieuwe show heft hij met tedere oprechtheid het gordijn op voor zijn intimiteit. Arnaud brengt alle karakters van zijn leven weer tot leven op het podium met dezelfde unieke en hilarische ingrediënten die hem tot deze essentiële showman hebben gemaakt! Met That's Life onthult hij zijn leven, ons leven… leven!

ARNAUD DUCRET - One-man show - Billet & Réservation

Praktische informatie

 • Dinsdag 31 januari om 20 uur
 • Duur: 1u30 – zonder pauze
 • Contact en reserveringen: 01 34 29 48 59
 • Prijs: zie prijstabel onderaan de pagina

Prijzen