Een artikel van Chloe L, toegevoegd op 15 maart 2023 2 min. lezing

Van 25 februari tot 5 maart 2023 werd de Agrarisch centrum aan de Porte de Versailles (Parijs). Dit jaar vielen de producten van Ile-de-France in de prijzen. Veel producten hebben zelfs een medaille gekregen tijdens de Algemene landbouwcompetitie, een wedstrijd die 150 jaar geleden in het leven werd geroepen. En dit is het geval van Boerderij brouwerij Théméricourt (Val d'Oise) met zijn beroemde Vexin-bier.

Het meermaals bekroonde bier van Val d'Oise

Tijdens de Landbouwbeurs 2023, bier uit Vexin (Val d'Oise) is maar liefst bekroond 4 onderscheidingen onder Algemene landbouwcompetitie. Een bier dat sinds zijn ontstaan ​​in 2001 al meer dan vijftig prijzen in de wacht sleepte in verschillende prestigieuze competities.

De Algemene Landbouwwedstrijd beloont elk jaar vele producenten in 5 verschillende categorieën: dieren, wijnen, producten, jongeren en agro-ecologische praktijken. Dit jaar wonnen meer dan 1600 producten en 3400 wijnen medailles. En onder hen, de beroemde Vexin-bier ! de honing bier van de boerderij van brouwerij Vexin ontving dus de zilveren medaille, hetzelfde voor hun donker/zwart bier. En het was de bronzen medaille die werd uitgereikt aan de amberkleurig bier van hoge gisting, net zoals witbier (witbier). 4 nieuwe prijzen voor een brouwerij in Val d'Oise die op schema ligt om er nog veel meer te verzamelen.

brouwerijen van Val d'Oise

Na het proeven van het prijswinnende bier van brouwerij Théméricourt, aarzel niet om te komen proeven in de Brouwerij Orville (Louvres) of aan de ambachtelijke brouwerij van Roissy.