Een artikel van Chloé, toegevoegd op 15 maart 2023 3 min. lezing

Van 27 februari tot 3 maart onze groepsmanager Bouso Niass was aanwezig in Zuid-Afrika voor de workshop Explore France om de bestemming te promoten Grote Roissy met reisbureaus en touroperators. Daarna volgden de komst van verschillende reisbureaus die tijdens een famtour ons territorium gingen ontdekken. Terug naar deze twee evenementen!

Workshop Verken Frankrijk Zuid-Afrika

Tijdens deze 5 dagen roadshow in Zuid-Afrika bezocht Bousso 3 grote steden van het land namelijk: Johannesburg, Durban en Kaapstad. Zo kon de laatste veel Zuid-Afrikaanse agentschappen en touroperators ontmoeten om de bestemming te promoten. Grote Roissy en de vele mogelijkheden, met name voor groepsbezoeken vanwege de veelheid aan landschappen en vrijetijdsactiviteiten in onze 5 interventiegemeenten. Deze ontmoetingen hebben het ook mogelijk gemaakt om onze verschillende troeven in de kijker te zetten in het kader van twee grote evenementen die een grote impact zullen hebben op ons grondgebied: de Rugby World Cup in 2023 en de Olympische Spelen in 2024.

Ter herinnering: de Rugby World Cup in 2007, die gedeeltelijk in Frankrijk werd gehouden, bracht 17% van de bezoekers uit Zuid-Afrika samen, wat het reële potentieel van ons grondgebied voor deze volgende editie in 2023 bevestigt.

Een Famtour om Grand Roissy te ontdekken

Op initiatief van Air France werd een wedstrijd georganiseerd om vliegtickets te winnen om Parijs en Amsterdam kennis te laten maken met de beste ticketverkopers op de lijnen Kaapstad-Parijs en Kaapstad-Amsterdam, werkzaam in reisbureaus. Zo hadden vijf gelukkige winnaars de kans om de wedstrijd te winnen en tegelijkertijd Grand Roissy te ontdekken, vergezeld van de directeur van Atout France Zuid-Afrika en een vertegenwoordiger vanAir France.

Zaterdag stond in het teken van het bezoek vanEcouen met een maaltijd bij Restaurant Il Maestro gevolgd door een extern bezoek van de Nationaal Renaissance Museum - Château d'Écouen. Toen ging onze vrolijke troep naar deAbbaye de Royaumont om in het Engels te genieten van een bezoek aan deze prachtige plek. Uiteindelijk gingen onze reisagenten naar het hotel Aiden van Best Western Paris Roissy CDG die hen uitnodigde voor de nacht, voordat ze de shuttle namen die hen naar Parijs bracht om te genieten van een dinercruise op de Bateaux Parisiens.

Op zondag gingen we tenslotte naar de Gressy landhuis om de verschillende delen van het hotel te bezoeken alvorens op onze fietsen te stappen om te genieten van een aangename rit in een natuurlijke omgeving aan de oevers van het Canal de l'Ourcq.

Toen was het alweer tijd om afscheid te nemen! Tot ziens bij Grand Roissy!